torsdag den 4. marts 2010

Lufthavne i rom

Der findes 2 lufthavne i Rom. Begge ligger i udkanten af byen, hvilket betyder at man skal påregne ekstra transporttid fra lufthavnen og ind til hotellet.

Fiumicino lufthavnen, officielt døbt Leonardo da Vinci lufthavn, Fiumicino er en vigtig anløbshavn for interkontinentale såvel som nationale og europæiske flyvninger.  Lufthavnen er beliggende 32 kilometer fra byen, tæt på havet. Det er en moderne passager lufthavn med gode faciliteter for båd ud- og indgående passagerer. Den mest enkle måde at komme til Rom, er at tage Leonardo Express, en direkte togforbindelse til Roms hovedbanegård, Stazione Termini.


Ciampino lufthavnen, er en militær lufthavn, som har udviklet sin passagerterminal, da det begyndte at spille vært til budget flyselskaber. Selv om det stadig er småt, uden en masse ekstra tjenesteydelser eller underholdning, er lufthavnens faciliteter voksende. Du kan købe rimelige snacks, bøger og souvenirs i afgangs området. Ankomsthallen kan være overfyldt da der her ikke er meget plads, og der er ikke meget der hjælper turister. Fra Ciampino kan der tages en bus til centralstationen i Rom Stazione Termini. Herfra kan man tage metro, tog eller bus rundt i Rom. Billetter til busser kan købes i ankosmthallen, eller på nettet på http://www.terravision.com/

Vælger du/I at tage en taxi, skal i være opmærksom på at prisen skal aftales inden I sætter jer ind i taxaen, da chaufføren ellers godt kan "glemme" at slå taxameteret til og kræve overpris. Da der i Italien er aftalt gennemsigtige priser, skal I ikke betle mere en 40 EUR for en taxa.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar