fredag den 12. marts 2010

Bus i Rom

Der er god adgang til bus i Rom, da der i byen er et godt offentligt transport system.

Det er relativ billigt at tage bussen i Rom. Man kan vælge mellem flere forskellige billettyper

1. billettype er en billet der giver adgang til alle busser og metro i 75 minutter fra stempling. Billetten koster 1 EUR. Det er en billig måde at komme frem på, hvis man ønsker at besøge en seværdighed udenfor gåafstand.
2. billettype er en billet der giver adgang til bus og metro i indeværende døgn. Det betyder at du/i kan bruge det offentlige system som i ønsker hele dagen. Det kan være en fordel, hvis i ønsker at bruge tiden på at opleve Rom, og ikke bruge tiden på at gå frem og tilbage. Billetten koster 4 EUR.
3. Billettype er en billet der gælder i 3 dage. Billetten koster 11 EUR og giver adgang til alle busser og metro i ROM. Dette er en meget billig måde at transportere sig selv rundt i rom, og kan klart anbefales hvis man ønsker at blive transporteret rundt i Rom

Generelt er det offentlige transportsystem godt og billigt. Det kan hurtigt blive dyrt at tage en taxa i Rom, og vælger du at benytte taxa, så sørg for at der aftales pris inden i kører, og at chaufføren slår taxameteret til. Det er dog nemt at finde ud af at køre rundt i bus i Rom, eller bruge metroen. Centralstationen Termini er der hvor rigtig mange busser ender, men der er også muligt at ramme busser der kører i områder udenfor centrum, sådan at du ikke kommer forbi Termini, eller det centrale Rom. Brug et kort og spørg dig frem, så skal du nok finde din destination.

Du skal være forberedt på at en bus i Rom ikke er så luksuriøs som i Danmark, og da vejene i rom er meget hullede og med mange bump, kan der virke som om at bussen nogle gange er ved at falde fra hinanden, men bare rolig, det er bare sådan det er.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar